ДЕНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ДЛЯ УЧНІВ ШКІЛ ПОКРОВСЬКОЇ ГРОМАДИ
опубліковано 05 грудня 2019 року о 18:45

Напередодні Дня місцевого самоврядування до Покровської селищної ради завітали учні шкіл Покровської ОТГ, які сьогодні мали можливість спробувати себе в ролі працівників органів місцевого самоврядування. Учні попередньо визначилися, в якому із відділів виконавчого комітету селищної ради хотіли б попрацювати, про які установчі документи хотіли дізнатись більш докладно.
Зустріч розпочалася в сесійній залі, де селищний голови Світлана Анатоліївна Спажева коротко поінформувала присутніх про роботу основних відділів виконавчого комітету Покровської селищної ради. Далі учні вже на практиці занурились у роботу відділів: загально-організаційного забезпечення, фінансово-економічного, бухгалтерського обліку і звітності, земельних відносин і охорони навколишнього природного середовища, відділу з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури, освіти, молоді та спорту, соціально-гуманітарного, правового забезпечення та інформаційних технологій, відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення і територій, мобілізаційної роботи, а також сектору у справах дітей.
Учні мали можливість видати довідку про склад сім’ї, про наявність земельних ділянок у власності, дізналися, як оформити земельну ділянку для ведення підприємницької діяльності, побачити, як проводяться торги в системі «Prozoro», як формується дохідна та видаткова частина селищного бюджету, як здійснюється реєстрація вхідної та вихідної кореспонденції, як відбувається підготовка проекту рішення сесії селищної ради, внесли свої пропозиції до «Бюджету для громадян», ознайомилися із тонкощами кадрової роботи, склали позовну заяву до суду, ознайомилися із роботою комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа».
Паралельно в селі Коломійці учні Коломійцівської школи відвідали Поліцейську станцію та поспілкувалися із поліцейськими офіцерами громади, а до Андріївського старостинського округу завітали школярі Братського НВК.
Завершився День місцевого самоврядування для учнів шкіл Покровської громади екскурсією до нового Центру надання адміністративних послуг, де вони ознайомилися із роботою адміністратора ЦНАП, побачили, як працює електронна черга та мобільний кейс ЦНАП, як відбувається прийом громадян, переглянули фільм про нашу громаду та поласували смачними пирогами.
Спілкуючись із школярами, всі працівники виконавчого комітету селищної ради помітили надзвичайний запал в очах дітей, ініціативність та допитливість, а це - пряме свідчення того, що майбутнє нашої громади в надійних руках!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux