ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ МЕДИЧНОЇ ГАЛУЗІ ГРОМАДИ
опубліковано 29 жовтня 2020 року о 13:58

Сьогодні Покровський селищний голова Світлана Анатоліївна Спажева провела робочу зустріч із головами Маломихайлівської та Великомихайлівської громад та головними лікарями закладів охорони здоров’я Покровської селищної ради.

Нагадуємо, 13 жовтня на черговій сесії Покровська селищна рада прийняла у комунальну власність дві установи охорони здоров’я, які раніше були на балансі району - Покровську центральну районну лікарню та Покровський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Розуміючи те, в якому стані зараз перебувають заклади охорони здоров’я, тепер вже Покровської громади, та врахувавши виклики, які постали перед медиками в умовах пандемії, Світлана Анатоліїна звернулася до голів Великомихайлівської та Маломихайлівської громад із пропозицією укласти договір міжмуніципального співробітництва. При цьому селищний голова зауважила, що це потрібно зробити якнайшвидше, адже наступним кроком буде реєстрація даного договору у Мінрегіоні, що в подальшому дасть можливість отримати додаткові кошти на фінансування лікарень із Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Окрім того, на нараді було прийнято рішення про створення робочої групи із числа фінансистів виконавчого комітету селищної ради та закладів охорони здоров’я громади задля вирішення нагальних питань фінансування.

Головні лікарі закладів охорони здоров’я Покровської громади доповіли присутнім про ті проблеми, з якими зіштовхнулися в умовах реформування медицини та пандемії. Зі свого боку, селищний голова дала відповідне доручення про направлення листа до Національної служби охорони здоров’я щодо надання офіційного дозволу та фінансування (пакету послуг) Покровській лікарні на лікування пацієнтів із симптомами Covid-інфекції, адже зараз лікарі та медпрацівники інфекційного та реанімаційного відділень щодня наражаються на небезпеку, рятуючи життя людей.

Головний лікар Покровської лікарні Володимир Миколайович Коломоєць поділився гарною новиною про те, що нещодавно вдалося придбати додатково 5 апаратів штучної вентиляції легень (швл) за рахунок спонсорських коштів, наданих сільськогосподарськими товариствами, які здійснюють свою діяльність на території Покровського району. Відтепер лікарня має 8 апаратів швл для лікування «тяжких» хворих з коронавірусом.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ірина Миколаївна Кочерга повідомила, що наразі офіційно підтверджено 82 випадки зараження на Covid-19 на території Покровського району. Ірина Миколаївна зауважила, що ця хвороба є, вона реальна, і коли ми всі будемо свідомо дотримуватися умов карантину та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я,  зможемо не допустити масового поширення коронавірусної хвороби.

По завершенню наради, Світлана Анатоліївна розповіла присутнім про місцеві програми надання медичних гарантій, які планується підготувати та затвердити до кінця цього року і які допоможуть покращити надання медичних послуг та зміцнити матеріально-технічну базу лікарень Покровської громади.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux