ПРО НАДАННЯ ПІЛЬГ З 01 ЖОВТНЯ 2019 РОКУ
опубліковано 27 грудня 2019 року о 09:21

З 01.10.2019 року набрав чинності Порядок  надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату  житлово-комунальних послуг у грошовій формі».

Згідно із Порядком змінюється механізм надання та розрахунку громадянам пільг на оплату    житлово-комунальних послуг.

Відповідно до п.6 Порядку структурні підрозділи з питань соціального захисту населення на підставі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги розраховують щомісяця до 20 числа суму пільги виходячи  з розміру  знижки, на яку пільговик має право згідно із законодавством. Розраховані органами соціального захисту населення суми пільг перераховуються АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика.

АТ «Ощадбанк» на підставі отриманих реєстрів нарахованих сум платежів пільговикам здійснює щомісяця до 18 числа перерахування коштів загальними сумами з рахунка для виплати пільг на рахунки виконавців комунальних послуг з наданням реєстрів нарахованих сум платежів пільговикам, у яких зазначається інформація про перерахування коштів.

Після закінчення опалювального сезону залишки коштів на рахунку для виплати пільг, відображені на облікових записах пільговиків, які утворилися станом на 1 червня, виплачуються пільговикам АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування таких коштів на поточні рахунки зазначених осіб, відкриті в АТ «Ощадбанк», про що банк інформує пільговика шляхом надсилання смс-повідомлень.

Відповідно до п.8 Порядку за отриманням інформації про будь-які питання, пов’язані з нарахуванням пільги, пільговики звертаються до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

За отриманням інформації про спожиті послуги, нараховані суми за послуги, розмір заборгованості (переплати) пільговики звертаються до виконавців комунальних послуг.

За отриманням інформації про операції, здійснені за обліковим записом пільговика щодо перерахування коштів виконавцям комунальних послуг, пільговики звертаються до АТ«Ощадбанк». Інформація надається в порядку, визначеному АТ«Ощадбанк».

         

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux