ПРО ВАКЦИНАЦІЮ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ НА ТЕРИТОРІЇ ПОКРОВСЬКОГО РАЙОНУ
опубліковано 08 листопада 2019 року о 08:29

ІНФОРМУЄ ДЕРЖПРОДСПОЖИВЛУЖБА

 З метою комплексного вирішення проблеми захисту населення, сільськогосподарських та домашніх тварин від захворювання на сказ, з 09 по 13 листопада 2019 року планується проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотів).

Створені робочі групи для розкладання пероральної вакцини, до складу яких входять представники Покровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, Покровської районної державної лікарні ветеринарної медицини, сільських та селищних рад, районного осередку Українського товариства мисливців та рибалок, управління лісового та мисливського господарства.

Приманки з вакциною проти сказу будуть розкладені одночасно на всій території Покровського району на узліссях, біля слідів звірів, обабіч доріг та полів, в лісах - на перехрестях доріг, у місцях вирубок.

В радіусі восьми кілометрів від приманки лисиця її почує. Усередині приманки знаходиться блістер з вакциною, при прокусенні він потрапляє на піднебення, мигдалини тварини. Так виробляється імунітет проти сказу терміном один рік.

За зоною вакцинації здійснюватиметься постійний епізоотичний нагляд шляхом аналізу кількості випадків сказу у лисиць та інших тварин до і після вакцинації, обліку споживання приманок на контрольних ділянках.

Капсули з вакциною приховані в принадах, розміром із сірникову коробку. Вакцина має фармацевтичну форму у вигляді рідини в пропіленовому блістері (капсулі). Має специфічний запах. Препарат є максимально ефективним для диких м’ясоїдних тварин і повністю безпечним для людей.

Звертаємось до населення району з проханням у випадку виявлення поживної приманки не допускати контакту вакцинного вірусу зі слизовими оболонками та травмованою шкірою. А в разі, коли все ж вакцина потрапила на ушкоджене місце, відразу промити його водою з милом.

Бережіть себе!

Начальник Покровського районного

управління Головного управління

Держпродспоживслужби в

Дніпропетровській області                                                        З.І.Тарасенко

                     

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux