Управління соціального захисту населення Покровської райдержадміністрації інформує
опубліковано 24 липня 2019 року о 14:34

Відповідно до пункту 9 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства.

Пунктом 16 Положення передбачено, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів проінформувати управління соціального захисту населення про обставини для перерахунку житлової субсидії, зокрема, про зміну складу зареєстрованих у житловому будинку членів домогосподарства та зміни у складі сім’ї члена домогосподарства.

Згідно з пунктом 22 Положення за рішенням комісії, утвореної районною державною адміністрацією, надання раніше призначеної житлової субсидії припиняється за поданням управління соціального захисту населення у разі коли громадянин не повідомив про зазначені вище обставини протягом 30 календарних днів з дня їх виникнення.

Надання житлової субсидії у цьому випадку припиняється з місяця, наступного за місяцем, в якому було виявлено зазначені вище обставини.

У такому випадку на вимогу управління соціального захисту населення, яке призначило житлову субсидію, сума надміру перерахованої (виплаченої) субсидії повертається громадянином до державного бюджету.

Управління соціального захисту населення має внести виявлені обставини до особової справи отримувача субсидії і здійснити відповідний розрахунок розміру житлової субсидії, що підлягає поверненню.

Якщо зміни складу зареєстрованих у житловому приміщення (будинку) членів домогосподарства та зміни у складі сім’ї члена домогосподарства не вплинули на встановлення права домогосподарства на отримання житлової субсидії, а також перерахунок житлової субсидії, з урахуванням зазначених обставин, не зменшив її розміру, у такому випадку відсутня надміру перерахована (виплачена) житлова субсидія.

Житлова субсидія надається лише після подання громадянином нових заяви про призначення і надання житлової субсидії у грошовій формі та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формами, встановленими Мінсоцполітики.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux