ЗАЯВА ПРО ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ДІЯЛЬНОСТІ
опубліковано 21 травня 2020 року о 16:50

На території Покровської селищної ради планується облаштування території паркової зони в смт Покровське за кошти обласного бюджету.

Замовником виступає Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації, який заявляє про екологічні наслідки діяльності «Благоустрій території паркової зони в смт Покровське Покровського району Дніпропетровської області – капітальний ремонт».

В адміністративному відношенні земельна ділянка, на якій передбачається капітальний ремонт паркової зони, розташована у центральній частині смт Покровське.

Існуюче асфальтобетонне та бетонне покриття пішохідних шляхів паркової зони знаходиться в незадовільному стані  та потребує заміни. Лави, урни, малі архітектурні форми відсутні. Ділянку парку перетинають високовольтні  електрокабелі, по межі ділянки, вздовж вул. Набережна, прокладено водогін у сталевих трубах діаметром 100 мм, через всю територію з півночі на південь проходять мережі каналізації у чавунних трубах діаметром 200 мм.

Більша частина території для відпочинку не використовується, частина території захаращена, хаотично заросла деревами.

Робочим проектом передбачено  відновлення центральної алеї, мережі пішохідних шляхів при збереженні їх основних напрямків, влаштування дитячих майданчиків та зони відпочинку, простору для масових заходів. Основна частина благоустрою виконується на раніше спланованій ділянці. До вхідної групи благоустрою входить центральна алея, яка є основною хордою простору. Алея облаштовується квітниками, озеленюється декоративними деревами та живоплотом з кущів. Проектом передбачено додатково озеленення: площа газону – 1850 м2; квітники -102.5м2 ; саджанці барбарису – 175 шт.; саджанці берези – 12 шт.; саджанці клену червоного – 17 шт.

Головним акцентом алеї являється вікове дерево, яке має свою історію. Навколо нього організовано майданчик з вимощенням дрібно-розмірною тротуарною плиткою та розташуванням малих архітектурних форм. Завершується алея вхідною аркою. За Будинком культури влаштовуються дитячий ігровий майданчик, спортивний майданчик, майданчики для тихого відпочинку. 

Проектом передбачено влаштування мережі розгалужених стежок з твердим покриттям, які  окреслюють загальний напрям руху відвідувачів і являються транзитними через ділянку паркової зони. Існуючий роллердром пожвавлює цю частину ділянки. Озеленення цієї частини ділянки існуюче, в достатній кількості. Передбачено будівництво стаціонарного громадського туалету з підключенням його до діючих комунікацій. Передбачено облаштування   майданчику для  контейнерів  ТПВ

В складі проекту передбачені умови безперешкодного і зручного пересування МГН по всій території скверу з забезпеченням пішохідного зв’язку цих груп населення з прилеглою міською інфраструктурою відповідно ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд»..

При реалізації проектних рішень використовуються будівельні матеріали та вироби за наявності позитивних висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи (ст. 11 Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ДБН В.2.2-15-2005).

Скидання у відкриту водойму відсутні. Викиди в атмосферне повітря відсутні. Будівельні відходи передаються за договорами із спеціалізованими підприємствами, що мають ліцензії у сфері поводження з небезпечними відходами. Інші шкідливі чинники - іонізуючі випромінювання, ультразвук, вібрація  відсутні. Екологічний і соціальний ризики  відсутні.

В результаті  прийнятих проектних рішень екологічна обстановка в районі розташування проектованого  об'єкту не буде погіршена. 

Замовник зобов'язується виконувати проектні рішення згідно з санітарними нормами і правилами,  вимогами екологічної безпеки.

Свої зауваження і пропозиції про проектовану діяльність просимо направляти до Виконавчого комітету Покровської селищної ради за адресою: вул. Центральна, 20, Покровське, Покровського район,  Дніпропетровська область, 53600.

 

 Виконавчий комітет Покровської селищної ради

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux