БЕЗПЕКА ПОНАД УСЕ!
опубліковано 28 травня 2021 року о 14:34

Звертаємось до жителів Покровської об’єднаної громади:

На території Покровської селищної ради відсутні місця масового відпочинку людей на водних об’єктах, які відповідають вимогам чинного законодавства. Тому заходячи у воду в непристосованому для купання місці ви повинні повністю усвідомлювати ту відповідальність, яку берете на себе. Адже навіть той, хто вміє плавати не має права нехтувати правилами безпеки життєдіяльності.

Крім того наголошуємо, що відповідно до Правих охорони життя людей на водних об’єктах України купання поблизу гідротехнічних споруд заборонено, то ж купатися поблизу греблі на річці Вовча в межах селища Покровське не тільки небезпечно для життя, а й заборонено законодавством, а порушників чекатиме відповідне покарання.

Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив в біду.

Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді.

Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку. Необхідно звернути особливу увагу на пояснення  юнацтву правил поведінки на воді.

Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є:

- правильний вибір та обладнання місць купання;

- навчання дорослих і дітей плаванню;

- суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах;

- постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих під час відпочинку на воді, суворо дотримуйтесь елементарних правил поведінки, пам’ятайте, під час купання необхідно дотримуватися таких основних вимог:

- купатися необхідно у відведених для цього місцях;

- не заходити в воду у стані алкогольного сп'яніння;

- діти повинні купатися обов'язково під наглядом дорослих;

- не можна запливати за обмежувальні знаки;

- не слід купатися наодинці.

Звертаємо увагу батьків на те, що під час канікул ви несете повну відповідальність за життя і здоров’я своїх дітей. Тому рекомендуємо суворо заборонити їм купання без нагляду дорослих.

В разі надзвичайної ситуації одразу телефонуйте за номером Служби порятунку  «101».  Пам'ятайте, що ваше життя та життя ваших дітей залежить від вас самих.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux