БІБЛІОТЕЧНІ УСТАНОВИ ПОКРОВЩИНИ ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ І НАЙКРАЩИМИ ПРАКТИКАМИ РОБОТИ
опубліковано 27 квітня 2021 року о 09:20


Щороку Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека проводить обласну квітневу школу методиста.

20-22 квітня цього року відбулася XIX-а обласна квітнева школа методиста - 2021 "Бібліотека - відкритий публічний простір: від традицій до комунікативного центру", яка проходила онлайн.

У програмі досвід та практичні напрацювання в умовах децентралізації від фахівців бібліотек Дніпропетровщини.

Три дні роботи школи методистів були дуже насиченими, теми, які обговорювали, різноманітні

22 квітня – на третій завершальний день обласної квітневої школи методиста – 2021 програма онлайн-зустрічей була дуже насичена і цікава, а для працівників Покровської бібліотеки особлива, тому що в цей день було кілька виступів працівників бібліотеки з своїм досвідом впровадження нових послуг, організацією простору закладу, нових моделей роботи з відвідувачами. Значимості заходу додала участь керівників Покровської територіальної громади: Покровського селищного голови Спажевої С.А. та начальниці відділу культури, туризму, національностей та релігій виконавчого комітету Покровської селищної ради Разгулової Н.О.,

Світлана Анатоліївна розповіла про культурні події, які відбуваються в громаді, зазначила, що сьогодні бібліотеки стали центром громади, місцем для якісного і зручного проведення різноманітних тренінгів, зібрань, засідань для різних категорій жителів, місцем спілкування і проведення дозвілля. Селищний голова відмітила, що культурні особливості території нашої громади усе частіше сприймаються як цінний набуток, як можливості для розвитку традицій, туризму, ремесел, а отже - і економіки. Бо громада, яка відбудеться як громада культурна та освічена, обов’язково відбудеться як громада спроможна! Світлана Анатоліївна сказала, що горда з того, що у ХІХ-й обласній квітневій школі методиста беруть участь працівники бібліотечної системи Покровської громади, які сьогодні мають можливість поділитися своїми напрацюваннями, найкращими практиками та своїм досвідом з усією областю.

Разгулова Наталя Олександрівна у своєму виступі висвітлила перспективні питання розвитку культури, а саме бібліотек Покровської територіальної громади, та відповіла на запитання учасників.

Бібліотечні фахівці КЗК «Покровська бібліотека» на чолі з директором Штепенко В.І. презентували інноваційні бібліотечні практики структурних підрозділів закладу: «Бібліотеки Покровської ТГ: місце традицій, простір інновацій», - директор Штепенко В.І., «Бібліотечний коворкінг: сучасний інформаційний, навчальний, дозвіллевий простір» - бібліограф Л.В. Таращук; «Вікіпроєкти в бібліотечній роботі» - інженер-програміст Ротт А.С., «КЗК «Покровська бібліотека: центр літературного життя Покровської ТГ» - завідувачка відділу обслуговування Котенко О.І., «Бібліоняня» - новий сервіс при дитячій бібліотеці» - завідувачка дитячої бібліотеки Вініченко Р.П.; «Сім лайфхаків бібліотеки в оновленому форматі» - Бугай Т.В. (філія Олександрівська СБ).

Робота Покровської бібліотеки викликала багато гарних відгуків від учасників школи методистів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux