ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ТА КОРИСТУВАЧІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК
опубліковано 15 липня 2020 року о 18:10

Шановні власники та землекористувачі земельних ділянок Покровської селищної ОТГ!


До 1 липня поточного року фізичні особи - землевласники або землекористувачі повинні були отримати від територіальних органів ГУ ДПС у Дніпропетровській області податкове повідомлення - рішення із зазначенням суми земельного податку.

Нагадуємо, що податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Тож, якщо Ви досі не отримали повідомлення у зв'язку з тим, що не проживаєте за адресою володіння або користування земельною ділянкою або з іншої причини, Вам необхідно самостійно звернутись до Центру обслуговування платників податків Покровської державної податкової інспекції Західно – Донбаського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області за адресою:                        смт Покровське, вул. Центральна, 13 (2 поверх, ЦОП).

Варто пам’ятати, що до фізичних осіб - землевласників, землекористувачів та орендарів, з якими узгоджено суму грошового зобов’язання щодо плати за землю, застосовується штрафна (фінансова) санкція у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- при затримці понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.


Інформуємо, що відповідно до ст. 45 ПКУ платник податків – фізична особа зобов'язаний визначити свою податкову адресу.

Податковою адресою платника податків – фізичної особи визначається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.

Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

Податковою адресою фізичної особи (в тому числі підприємців та самозайнятих осіб) є адреса, внесена при реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб платників податків (далі Державний реєстр).

З метою перевірки своєї податкової адреси, зазначеної в Державному реєстрі, фізична особа може звернутись до контролюючого органу за місцем проживання, або ж зробити це в Електронному кабінеті платника податків на офіційному веб-порталі ДПС України.

У разі, якщо з моменту реєстрації в Державному реєстрі змінювалась адреса проживання, відповідно до ст. 70 ПКУ фізичні особи – платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.


Власники земельних ділянок повинні до 28 серпня 2020 року сплатити податок на землю.

Деякі категорії платників звільняються від сплати земельного податку.

Така пільга передбачена ст. 281 Податкового кодексу України. Зокрема, від податку звільняються:

  • інваліди I і II групи;
  • фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • пенсіонери за віком;
  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Ці категорії платників звільняються від податку на одну ділянку в межах норм:

  • для ведення особистого селянського господарства – 2 га;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах – 0,25 га, селищах – 0,15 га, містах – 0,10 га;
  • для індивідуального дачного будівництва – 0,10 га;
  • для будівництва індивідуальних гаражів – 0,01 га;
  • для ведення садівництва – 0,12 га.


Ті власники земельних ділянок на території Покровської селищної об’єднаної територіальної громади, котрі одержали повідомлення на сплату земельного податку, маючи при цьому пільгу визначену на законодавчому рівні мають звернутись до виконавчого комітету Покровської селищної ради за адресою: смт Покровське, вул. Центральна, 20 у відділ земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (1 поверх), долучивши копії підтверджуючих документів на пільгу, у термін до кінця липня 2020 року, для опрацювання змін в поточному нарахуванні земельного податку.

Для проведення звірки даних про користувачів та власників земельних ділянок, у разі зміни власника земельної ділянки прохання також звертатися до спеціалістів відділу земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету Покровської селищної ради. Громадянам при собі мати паспорт, ідентифікаційний код та документ, що посвідчує право на використання земельної ділянки (відповідні правовстановлюючі документи).


Вдячні кожному за розуміння та вчасно сплачені податки!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux