Інформація про надання соціальних послуг Покровським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг)
опубліковано 24 лютого 2021 року о 09:43


      В листопаді 2020 року із районної комунальної власності у власність Покровської територіальної громади передано Покровський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

      Територіальний центр проводить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, добровільного вибору отримання чи відмови від надання соціальних послуг.

      Територіальний центр має два підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома і відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.

       У відділенні соціальної допомоги вдома працюють 44 соціальних робітника, що надають послугу догляду вдома, якою протягом 2020 року скористалися 402 громадян похилого віку та 44 особи з інвалідністю.

       Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання розраховане на 50 ліжко-місць. Протягом 2020 року послугу стаціонарного догляду отримало 46 осіб, із них 9 мають інвалідність.

        При територіальному центрі діє безоплатний пункт прокату засобів для реабілітації, якими протягом 2020 року користувалися 205 мешканців Покровського району, та 59 осіб використали легковий автомобіль, що є в наявності територіального центру для поїздок до Покровської центральної лікарні та при поселенні в стаціонарне відділення.

        На надання  соціальних послуг в територіальному центрі мають право:

-  громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому Міністерством охорони здоров’я України;

-   громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

       Для отримання соціальних послуг громадяни, або їхні представники, подають письмову заяву до соціально-гуманітарного відділу виконавчого комітету Покровської селищної ради.

       Територіальний центр може надавати платні соціальні послуги (в межах наявних можливостей) громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з похилим віком, інвалідністю, хворобою і мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, іншим категоріям осіб, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2004р.№12 „Про порядок надання платних соціальних послуг та затвердження їх переліку” та цим переліком.

        У відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, на повне державне утримання безоплатно приймаються одинокі громадяни похилого віку, особи з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії закладу охорони здоров’я за станом здоров’я не здатні до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду та допомоги, стаціонарного огляду, соціально-побутових, соціально-медичних та інших соціальних послуг.

        У відділенні стаціонарного догляду громадяни перебувають на повному державному утриманні, одержують соціальну послугу стаціонарного догляду та відповідно до встановлених норм забезпечуються: житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким і твердим інвентарем і столовим посудом; раціональним харчуванням, у тому числі з урахуванням віку і стану здоров’я, у межах натуральних норм харчування, передбачених для мешканців інтернатних установ; комунально-побутовим обслуговуванням (опалення, освітлення, радіофікація, теплопостачання, водопостачання тощо).

         Одиноким пенсіонерам, які перебувають у відділенні стаціонарного догляду, пенсія виплачується у встановленому законодавством порядку. За наявності вільних місць до відділення стаціонарного догляду на загальних умовах строком до чотирьох місяців можуть прийматися одинокі громадяни похилого віку, особи з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які тимчасово втратили здатність до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду, соціально-медичного обслуговування.

          Громадяни, які уклали договір довічного утримання (догляду), до відділення стаціонарного догляду не приймаються.

                                                                                                                                                      Начальник соціально-гуманітарного відділу виконавчого комітету Покровської селищної ради  Т.Ф. КОЛІСНИК

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux