Оприлюднення проєктів рішень по місцевим податкам та зборам
опубліковано 28 травня 2021 року о 11:23

Виконавчий комітет Покровської селищної ради повідомляє про оприлюднення проєктів рішень Покровської селищної ради:

-«Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців на території Покровської селищної ради» та аналізу його регуляторного впливу. Рішенням встановлюються ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців диференційовано в залежності від виду господарської діяльності. Для платників І групи у межах від 8% до 10% до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року. Для платників ІІ групи у межах від 18% до 20%  до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

- «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Покровської селищної ради» та аналізу його регуляторного впливу. Рішенням встановлюються ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для фізичних осіб у розмірі 0,3% для житлової нерухомості та 0,4% для нежитлової нерухомості, для юридичних осіб у розмірі 0,4% для житлової та нежитлової нерухомості до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Також рішенням встановлюється пільга у розмірі 100% для фізичних осіб на господарські (присадибні) будівлі – допоміжні (нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо, що перебувають у власності пенсіонерів. Зазначена пільга з податку не застосовується до об’єкта/об’єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються в підприємницькій діяльності).

- «Про встановлення збору за місця паркування транспортних засобів на території Покровської селищної ради» та аналізу його регуляторного впливу. Рішенням встановлюється ставка збору за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв.м. площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі 0,01% мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

- «Про встановлення туристичного збору на території Покровської селищної ради» та аналізу його регуляторного впливу. Рішенням встановлюються ставки туристичного збору за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених п.п. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 Податкового кодексу України, у розмірі 0,1% – для внутрішнього туризму та 1% – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

- «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Покровської селищної ради» та аналізу його регуляторного впливу. Рішенням встановлюються ставки земельного податку для фізичних і юридичних осіб у межах від 0,1% до 5% від нормативної грошової оцінки диференційовано  за категоріями земель (житлової та громадської забудови, сільськогосподарського призначення, природно-заповідного фонду, іншого природоохоронного значення, оздоровчого призначення, рекреаційного призначення, історико-культурного призначення, лісогосподарського призначення, водного фонду, промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони, запасу, резервного фонду, загального користування) та відповідно до виду цільового призначення земель. Крім цього, рішенням встановлюються пільги зі сплати земельного податку.

- «Про встановлення транспортного податку на території Покровської селищної ради». Рішенням встановлюється ставка транспортного податку з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до п.п. 267.2.1 п. 267.2. ст. 267 Податкового кодексу України.

Дані проєкти рішень оприлюднюються з метою одержання зауважень та пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань. Зауваження та пропозиції приймаються з 28 травня до 30 червня 2021 року включно у письмовому вигляді на поштову адресу виконавчого комітету Покровської селищної ради: вул. Центральна, 20, смт Покровське, Синельниківський район, Дніпропетровська область, 53600 або в електронній формі на електронну адресу:  info@pokr.otg.dp.gov.ua

Повна редакція зазначених проєктів рішень та аналізів регуляторних впливів розміщено на сайті Покровської селищної об’єднаної територіальної громади у розділі «Діяльність» - «Регуляторні акти» - «Оприлюднення проєктів регуляторних актів» - «Проєкти рішень по податкам» за посиланням:

https://pokr.otg.dp.gov.ua/ua/diyalnist/regulyatorni-akti/oprilyudnennya-proektiv-regulyatornih-aktiv/proyekti-rishen-pro-podatki/proekti-rishen-pro-podatki-na-2022-rik


 Виконавчий комітет Покровської селищної ради

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux