Повідомлення про розроблення проекту внесення змін до детальних планів території (за межами населеного пункту)
опубліковано 15 січня 2021 року о 15:17

Згідно з Розпоряджень голови Покровської районної державної адміністрації № Р-1/0/357-21 та № Р-2/0/357-21 від 05.01.2021 р. «Про внесення змін і доповнень до детального плану територій Покровської селищної ради, Дніпропетровської області для розміщення наземної сонячної електростанції затверджених розпорядженнями голови райдержадміністрації № Р-153/0/357-20 від 21.09.2020 р. та № Р-104/0/357-20 від 12.06.2020 р.» розробляється проект внесення змін до детальних планів території, за межами населеного пункту смт Покровське, Покровської селищної ради, Дніпропетровської області, з метою будівництва наземної сонячної електростанції та станції технічного обслуговування.

Основні техніко-економічні показники будуть висвітлені на стадії проведення громадських слухань щодо урахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території.


Повідомлення

про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації Детальний план території за межами населеного пункту смт. Покровське, Покровської селищної ради, Дніпропетровської області для розміщення сонячної електростанції

 

1.Мета, склад та зміст детального плану території.

Метою розроблення детального плану території є визначення планувальної структури та параметрів забудови території, функціонального призначення земельної ділянки, визначення планувальних обмежень використання території щодо розміщення об’єкту будівництва – сонячної фотоелектричної електростанції за межами населеного пункту.

Зона проектних робіт (зона розміщення сонячної електростанції) розташована за межами смт Покровське, Покровської селищної ради Покровського району Дніпропетровської області.

Територія передбачена для розміщення СЕС з північного боку межує з існуючим тваринницьким комплексом (МТФ) з санітарно-захисною зоною 200м та суміжною земельною ділянкою; з західної сторони – вул. Сахаліна; з південної – вул. Набережна (за межами житлової зони селища); зі сходу – землі запасу.

Рельєф території — хвиляста рівнина (Придніпровська низовина). Середня висота над рівнем моря 110 метрів.

Відмітки в Балтійській системі висот в межах ДПТ 110 м-97 м.

Будівництво сонячної електростанції здійснюється з метою реалізації у регіонах завдань, визначених «Енергетичною стратегією України до 2030 року».

До складу проекту детального плану території входять пояснювальна записка та графічні матеріали.

Пояснювальна записка визначає: підстави для розробки детального плану території, існуючі соціально-економічні, містобудівні та природні умови, характеристики рельєфу ділянки, характеристику інженерного обладнання, пропозиції щодо планування та забудови території, розподіл території за функціональним використанням, характеристику забудови, що планується; переважні, супутні та допустимі види використання території, містобудівні умови та обмеження; розміщення інженерних мереж, споруд, транспорту і вулично - дорожньої мережі, організації руху транспорту і пішоходів, інженерної підготовки та інженерного захисту території, комплексного благоустрою та озеленення території, містобудівні заходи щодо поліпшення стану навколишнього середовища; техніко – економічні показники; проект містобудівних умов і обмежень забудови ділянки сонячної електростанції, перелік вихідних даних.

До графічних матеріалів входять: Схема розташування земельної ділянки у планувальній структурі району; План існуючого використання території, поєднаний із схемою планувальних обмежень; Проектний план, поєднаний зі схемою організації руху транспорту і пішоходів; Схема інженерної підготовки території та вертикального планування; Схема інженерних мереж, споруд; Креслення поперечних профілів проїздів.

2. Основні техніко – економічні показники, що відображають зміст детального плану території.

Площа в межах ДПТ – 21,4 га. Проектна потужність комплексу – 8 МВт. Проектними рішеннями передбачається розподіл території на дві зони: виробничу (зону забудови, розміщення ФЕМ) та озеленення спецпризначення (санітарно-захисну зону).

Кількість працівників передбачається 10-12 чол.

3. Відомості про замовника та розробника детального плану території та підстави розроблення.

Замовник розроблення детального плану території – Покровська районна державна адміністрація.

Розробник детального плану території – Товариство з обмеженою відповідальністю «ГЕОТОП» (м. Дніпро, Шевченківський район, вул. Січеславська Набережна, буд.15-А, офіс 209).

Підстави розроблення: розпоряджень голови райдержадміністрації Аванісова А.В. від 05.01.2021 року № Р-1/0/357-21 «Про внесення змін і доповнень до детального плану території за межами населеного пункту смт Покровське на території Покровської селищної ради Дніпропетровської області для розміщення наземної сонячної електростанції, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 12 червня 2020 року № Р-104/0/357-20» та від 05.01.2021 року № Р-2/0/357-21 «Про внесення змін і доповнень до детального плану території за межами населеного пункту смт Покровське на території Покровської селищної ради Дніпропетровської області для розміщення наземної сонячної електростанції, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 21 вересня 2020 року № Р-153/0/357-20».

4. Інформація про місце і строки ознайомлення з проектом детального плану території.

З проектом детального плану території можна ознайомитись з  15.01.2021 р. по 19.02.2021 р. у приміщенні Покровської селищної ради за адресою: 53600, Дніпропетровська обл., Покровський район, смт. Покровське, вул. Центральна, буд. 20, у робочі дні з 08:00 до 17:00, а також на офіційному веб - сайті Покровської селищної об’єднаної територіальної громади (https://pokr.otg.dp.gov.ua/).

За  вказаними адресами та у визначений термін приймаються пропозиції громадян до проекту детального плану території. Відповідно до частини шостої статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» пропозиції подаються у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом заявника і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил. Пропозиції, поданні після встановленого строку, не розглядаються.

 23 лютого 2021 року о 11:00, в приміщенні залу засідань Покровської селищної ради за адресою: смт Покровське, вул. Центральна, буд. 20, відбудуться громадські слухання з обговорень детального плану.

5. Інформація про посадову особу органу місцевого самоврядування, відповідальну за організацію розгляду пропозицій.

Головний спеціаліст сектору містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, та благоустрою Покровської районної державної адміністрації – Світленко Вікторія Анатоліївна.

Головний спеціаліст відділу з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури виконавчого комітету Покровської селищної ради – Губіч Вікторія Ігорівна.

6. Заплановані інформаційні заходи.

Інформаційні заходи щодо ознайомлення громадськості з проектом детального плану території заплановані у вигляді експонування схеми детального плану території у приміщенні Покровської селищної ради за адресою: 53600, Дніпропетровська обл., Покровський район, смт. Покровське, вул. Центральна, буд. 20, розміщення електронної версії на офіційному веб-сайті Покровської селищної об’єднаної територіальної громади (https://pokr.otg.dp.gov.ua/).

36180-ПЗ_Покровс_ке2 СЕО.pdf

Лист1.pdf

Лист2.pdf

Лист3.pdf

Лист4.pdf

Лист5.pdf

Лист6.pdf


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux