Результати опитування суб’єктів підприємництва, що діють на території Покровської селищної територіальної громади
опубліковано 26 листопада 2021 року о 15:09

Виконавчим комітетом Покровської селищної ради проводилось опитування суб’єктів підприємництва, що діють на території Покровської селищної територіальної громади з 1 листопада 2021 року по 15 листопада 2021 року з метою оцінки підприємницького клімату, визначення основних потреб для розвитку бізнесу та перспектив розвитку громади на майбутнє, у зв’язку з необхідністю розроблення плану дій до 2023 року до Стратегії розвитку Покровської територіальної громади.

У опитуванні взяли участь 41 особа, у тому числі 29 жінок та 12 чоловіків.

У розрізі вікової категорії: від 15 до 35 років – 14 осіб; від 36 до 59 років – 25 осіб; від 60 років і більше – 2 особи

Найбільша кількість опитаних суб’єктів підприємництва є фізичними особами-підприємцями (95,1%), що представляють сферу роздрібної та оптової торгівлі (53,7%), засновані у період до 2017 року, мають до 5 осіб найманих працівників або ж взагалі не мають найманих працівників.

 

Бізнес-клімат у громаді

В основному суб’єкти підприємництва оцінюють Покровську громаду як місце для ведення бізнесу за 5-ти бальною шкалою на 3 бали (36,6%) та на 4 бали (29,3%). На думку суб’єктів підприємництва, трьома найбільш ефективними показниками для розвитку бізнесу Покровської громади є: підтримка збуту продукції товаровиробників (70,7%), залучення інвестицій та інвесторів (68,3%), спрощення адміністративного обслуговування підприємців у сфері реєстрації та дозвільних процедур (53,7%).

 

Потреби та перспективи розвитку бізнесу у громаді

53,7% опитуваних суб’єктів підприємництва відчувають дефіцит кадрів. В основному необхідні кваліфіковані спеціалісти у агросекторі, торгівлі, бухгалтерському обліку тощо. 56,1% опитаних суб’єктів підприємництва зазначили, що планують інвестувати у розширення бізнесу, в основному не створюючи робочі місця або ж створюючи 1 робоче місце.

Основними потребами для бізнесу на території громади є фінансова підтримка для розвитку бізнесу, розширення ринків збуту, наявність вільних приміщень, земельних ділянок, які можна взяти в оренду для ведення підприємницької діяльності, комунікація та співпраця з місцевою владою, спрощення адміністративного обслуговування, інформування про державну підтримку, грантові, кредитні програми тощо.

Більшість суб’єктів підприємництва визначили, що нашій громаді для розвитку бізнесу варто:

-розвивати інформування про гранти, державну підтримку для бізнесу;

-розвивати комунікацію з підприємцями;

-сформувати навігатор для підприємця (перелік послуг який місцева влада надає для бізнесу і куди звертатись);

-організовувати навчально-інформаційні заходи для бізнесу.

Результати опитування будуть взяті до уваги при формуванні плану дій до 2023 року до Стратегії розвитку Покровської територіальної громади.

Дякуємо всім, хто взяв участь в опитуванні та активній молоді Покровського, що долучились до проведення анкетування суб’єктів підприємництва.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux