СВЯТКУВАЛИ ВОДОХРЕЩА
опубліковано 21 січня 2020 року о 10:57

19 січня Покровська громада святкувала Водохреща.

Після ранкового Богослужіння із освячення води, люди цілими сім’ями йшли до водойм аби зануритися у воду та «очиститися» від гріхів.

Напередодні у Покровській ОТГ було визначено та облаштовано два місця для занурення – в селах Коломійці та Олександрівка. Цього дня біля кожної купелі проходило справжнє святкове дійство із піснями, танцями та смаколиками. Гарний настрій присутнім дарували творчі колективи Олександрівського та Коломійцівського сільських будинків культури ( керівники Алла Омельяненко та Лілія Лисиця).

В повітрі смачно пахло здобою, смаженим м’ясом, картоплею, овочами на грилі, кулішем, шурпою та пряним ароматом глінтвейну.

Висловлюємо слова щирої вдячность за допомогу у підготовці та організації свята: настоятелю Свято-Покровського храму протоієрею, отцю Андрій Тищуку, настоятелю храму Різдва Божої Матері села Коломійці, протоієрею, отцю Олегу Губічу, які провели святкове богослужіння та освячення води біля каплички села Олександрівка та на березі р. Вовча в селі Коломійці, ТОВ «Відродження» за виділення транспорту для підвезення та облаштування намету для переодягання, ДП «Васильківське ЛГ» Покровське лісництво (лісничий Костянтин Мамонтов) за наданий матеріал для облаштування купелі, Роману Бубельному за допомогу у завезенні піску до місця освячення води, голові фермерського господарства «Україна» Юрію Вакуленку та приватному підприємцю Ларисі Вакуленко за смачний куліш, керівництву ТОВ «Обрій» (директор Віталій Головко) за спонсорську допомогу у виділенні м'яса для приготування кулішу та шурпи, яку вміло приготував Гагік Айрепетян та працівникам ресторану «Перлина» за ароматну здобу.

Окремі слова вдячності працівникам з благоустрою Покровської селищної ради: Тетяні Ротар, Інні Опришко, Наталії Грабко, Валентину Козачку, Юрію Коліснику, Віктору Дуб'язі, Сергію Барладіну, Володимиру Кісенку та небайдужим жителям села Коломійці: Володимиру Кушніренку, Івану Коломойцю, Віталію Лемешку, Артему Моїсеїнку за впорядковану територію для святкування.

Громадську безпеку та дотримання правил поведінки на воді цього дня забезпечували: поліцейські офіцери Покровської громади Євген Ковтор та Олег Громов, працівники Покровського відділення поліції Максим Єфімов та Вадим Пітько, працівники 21 Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС в Дніпропетровській області: Микола Горбань, Віталій Спічак, Олексій Желізняк, Олексій Бідайло, Станіслав Мацько та Сергій Красовський. Медичний супровід забезпечували: Валентина Вакуленко та Тетяна Бєлай.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux