У Покровській громаді з’явилася перша «Бібліоняня» - новий сервіс при дитячій бібліотеці для малечі та їх батьків
опубліковано 08 липня 2019 року о 16:06

Комунальний заклад культури «Покровська бібліотека" взяв участь у конкурсі проектів «ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДИНИ: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг», що здійснюється Партнерством “Кожній дитині” за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» за фінансування Європейського Союзу та його держав-членів Данії, Естонії,Німеччини, Польщі та Швеції.

Мета проекту – покращити благополуччя вразливих категорій населення шляхом розвитку потенціалу керівників та спеціалістів соціальної сфери об’єднаних територіальних громад у запровадженні моделі інтегрованих соціальних послуг.

Наш проект «Культурно-дозвілевий простір «Покровська БібліоНяня» був рекомендований Відбірковим комітетом конкурсу та погоджений Програмою U-LEAD з Європою для підписання договору про надання гранту та буде реалізовуватися благодійною організацію «Олександрівський фонд розвитку громад»

Проект передбачає створення в Покровській дитячій бібліотеці культурно-дозвілевого простору для проведення змістовного дозвілля та творчого розвитку дітей, зокрема - надання підтримки мамам для нетривалого перебування дітей віком від 4 до 6 років в комфортному та безпечному середовищі; допомогу учням у підготовці домашніх завдань, роботу клубу  мам, проведення занять з арт-терапії, тощо.

Необхідно відмітити, що Покровська дитяча бібліотека має всі можливості для задоволення потреб юних читачів: зручне приміщення, де недавно за рахунок коштів громади проведено косметичний ремонт, понад 10 тисяч примірників книжкового фонду, цікаві періодичні видання, комп’ютери з доступом до інтернету.

Бібліотечні працівники ведуть постійний пошук нових форм бібліотечної роботи і за допомогою цього проекту, зокрема впровадження нової послуги БібліоНяні, плануємо залучити до бібліотеки більше як дітей, так і їх батьків.

За рахунок гранту бібліотека отримала іграшки та розвиваючі ігри, книги-розмальовки та книги-іграшки, матеріали для малювання, ліплення тощо. Наймолодші користувачі та їх батьки  уже оцінили ігрову зону бібліотеки, де діти з користю проводять свій вільний час, творчо та інтелектуально розвиваючись.

На дружню розмову та чашку чаю до бібліотеки були запрошені  мами, які виховують 3-х і більше дітей. В ході спілкування, за ініціативи працівників бібліотеки, завідувача сектору у справах дітей виконкому Покровської селищної ради Ірини Олексіївни Андрєєвої   та підтримки самих мам, було створено клуб  мам при Покровській дитячій бібліотеці. Головою клубу  обрано Олену Володимирівну Бережну.

В планах Покровської БібліоНяні багато цікавих заходів, зустрічей. Запрошуємо всіх бажаючих скористатися новими можливостями бібліотеки.

Директор КЗК «Покровська бібліотека» В.І.Штепенко

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux