«ВИСОКИЙ СТАРТ ДЛЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ СИТУАЦІЇ З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЮ В ГРОМАДАХ»
опубліковано 28 липня 2020 року о 12:08

Такий надихаючий підсумок підвів Андрій Кирчів, координатор проектів і програм Асоціації «Ененргоефективні міста України», завершенню впровадження масштабного проєкту для малих та середніх міст України «Енергоефективність в громадах – ІІ», який реалізувала компанія «Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZGmbH) за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). 

Покровська селищна об’єднана територіальна громада, яка подала заявку на комплексне обстеження та енергоаудит своїх комунальних закладів, стала однією з 25-ти малих та середніх українських громад, що були визначені учасниками цього Проєкту в результаті перемоги у Всеукраїнському конкурсі.

Навіть пандемія COVID-19, яка не оминула своїм згубним впливом процес впровадження проекту, не завадила його реалізації.

Звіти з енергоаудитів, виконані атестованими енергоаудиторами та фахівцями з обстеження інженерних мереж будівель, проходили обов’язкову перевірку експертами проєкту, а висловлені ними зауваження, коментарі та рекомендації враховувалися у остаточних версіях документів, що передавалися містам-переможцям.

Організатори проєкту зазначають, що були приємно вражені активністю громад та їхнім справжнім бажанням покращити стан з енергоспоживанням будівель, що знаходяться на балансі, і це цілком добре перекладається на мову цифр.

Наразі, завдяки грантовій підтримці від німецького уряду Покровська ОТГ отримала 16 звітів з енергетичного аудиту та 16 енергетичних сертифікатів тринадцяти закладів дошкільної, загальної, позашкільної освіти та закладів культури. А це - значне досягнення в напрямку виконання вимог Законів України «Про енергозбереження», «Про енергетичну ефективність будівель».

Маючи на руках подібні документи, можемо сміливо вимальовувати дорожню карту дій, що дозволять впроваджувати нові моделі співпраці, зважено здійснювати енергоефективні заходи в закладах, заощаджувати енергоносії, і таким чином, створювати комфортні умови для перебування відвідувачів, підвищувати інституційну спроможність громади.

Важливо розуміти, що проблеми, які постають сьогодні перед громадами, не є винятковими. І вирішувати їх доцільніше в плідній співпраці з друзями та однодумцями, отримуючи результат європейської якості.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux