ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ "КРАЙ, ЩО НАДИХАЄ"
опубліковано 07 квітня 2021 року о 09:30

В КЗК «Покровська бібліотека» відбулося нагородження переможців і учасників літературного конкурсу «Край, що надихає»


Щорічні літературні конкурси, які організовує поетичний клуб «Ліра» стають активним рушієм літературного процесу нашого краю і користуються популярністю. В них залюбки беруть участь не тільки покровчани, а й творчі люди з інших міст і сіл України.

Цього року, за підтримки голови селищної ради Світлани Анатоліївни Спажевої, клуб «Ліра» оголосив літературний конкурс на кращу авторську легенду про Покровщину - «Край, що надихає».

Як правило, конкурси, що організовує і проводить клуб «Ліра» щороку запалюють нові зірки на літературному небосхилі Покровщини. Цей конкурс теж не став винятком. Уперше в ньому взяв участь наш земляк, вірші якого неодноразово друкувалися в місцевій газеті, Микола Григорович Різніченко.

До складу журі конкурсу ввійшли: донедавна коректор газети «Покровський край» Інна Володимирівна Пазій, бібліограф КЗК «Покровська бібліотека» Лариса Вікторівна Таращук, завідуюча філією «Олександрівська сільська бібліотека» Тетяна Василівна Бугай, координатор роботи поетичного клубу "Ліра" Валентина Адамівна Чепурко. Очолювала роботу журі літературний працівник, журналіст газети «Покровський край» Людмила Андріївна Федоренко. Конкурс відбувався анонімно, тож імена авторів робіт члени журі взнали лише після підведення підсумків.

У конкурсі брали участь дев’ять осіб, які подали 21 творчу роботу. Для участі в конкурсі журі відібрало чотири поетичні і п’ять прозових робіт, по одному кращому твору від учасника, в якому відображена місцева легенда, переказ, і ці роботи відповідали умовам конкурсу.

Номінацією «Ліричний голос Покровщини» відзначено поета Миколу Бондаренка. Особливу номінацію «Поетична гордість краю» отримав майстер поетичного слова - Олексій Гасенко.

Перше місце в жанрі «поезія» отримала і стала переможницею Надія Дмитренко - «Легенди не вмирають». Друге місце посів дебютант цьогорічного конкурсу - Микола Різніченко.

У номінації «проза» четверте місце з однаковою кількістю балів отримали Валентина Пономарьова і Микола Корявець. Третє місце за кількістю балів присуджено Юрію Ніколаєнку. Друге місце журі віддало Ірині Фінчук-Цвіркун.

Перше місце посіла і стала переможницею Валентина Литвиненко, надіславши на конкурс цикл легенд «Легендам вірити не мусиш, та в пам’яті їх збережи…»

Нагородження переможців і учасників конкурсу провела селищний голова Світлана Анатоліївна Спажева, яка завжди підтримує всі творчі задуми місцевих літераторів і, взагалі, талановитих і творчих жителів Покровської територіальної громади.

Підсумки конкурсу підведено, та до червня місяця колектив бібліотеки продовжує приймати авторські легенди, перекази, оповідання. Кращі твори будуть опубліковані в черговому випуску альманаху «Покровське видноколо».

За матеріалами КЗК «Покровська бібліотека»


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux