ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ПИТАНЬ РОЗРОБКИ Й ВТІЛЕННЯ ОСНОВНИХ ПОЛОЖЕНЬ, ПРИНЦИПІВ БЮДЖЕТУ УЧАСТІ ПОКРОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ
опубліковано 21 січня 2021 року о 10:41

На засіданні були присутні 17 осіб (у тому числі запрошені старости Покровської селищної ради Корсуновська Л.В., Романець Е.М., Залізняк О.І., Пазій А.І.). Проінформовано старост Покровської селищної ради про бюджет участі, його основні напрямки та параметри.

Робоча група обговорювала питання внесення змін до положення та параметрів бюджету участі на 2021 рік у частині здійснення голосування за проекти та визначення переможців.

Запропоновано залишити голосування за проекти у електронній та паперовій формі. У голосуванні за проекти зможуть брати участь жителі, які мають зареєстроване місце проживання у населених пунктах Покровської територіальної громади та яким виповнилося 16 років. Також, запропоновано голосування у паперовій формі здійснювати на території громади у визначених місцях (пунктах голосування) та закріпити відповідальних осіб, перелік яких буде оприлюднений на сайті Покровської селищної об’єднаної територіальної громади. Громадяни, що матимуть бажання проголосувати, повинні будуть підійти у пункт голосування, надати оригінал свого паспорту громадянина України (у формі книжечки чи ID-картки з паперовим додатком – довідкою про реєстрацію місця проживання) та заповнити бланк голосування. Відповідно голоси будуть завантажуватись у онлайн-систему на Платформу реалізації ідей для покращення твого міста (https://pokrovske.pb.org.ua/), де кожен зможе відслідкувати кількість набраних голосів за проект.

Нагадуємо, що попередньо робоча група розглядала питання  збільшення загального обсягу бюджету участі 2021 року до 650 тис.грн. на проекти-переможці, що будуть реалізовуватись у 2022 році. Відповідно плановий граничний кошторис для реалізації великого проекту пропонувалось збільшити від 71 тис. грн. до 300 тис.грн., а для реалізації малого проекту – від 10 тис.грн. до               70 тис.грн. Крім цього, пропонувалось змінити мінімально необхідну кількість голосів під час голосування за проекти, а саме для великих проектів - не менше 250 голосів, а для малих залишити 100 голосів. А також додати нові категорії для проектів бюджету участі, а саме освітні проекти, спорт, здоров’я та соціальний захист.

Всі напрацювання будуть відображені в проектах рішень і подаватимуться на розгляд постійної комісії селищної ради. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux